В Киев няма руски войски, Харков е изцяло под контрола на украинските сили

Руските части зарязват бойната техника и се предават
Обновена: 27 фев 2022 15:16 | 27 фев 2022 15:00, Анисия Иванова
310
В Киев няма руски войски, Харков е изцяло под контрола на украинските сили
Снимка: БГНЕС

В Киев няма руски войски, увери кметът на украинската столица Витали Кличко в своя Telegram канал, подчертавайки, че градът продължава да се защитава.

Той каза, че служителите на "военните, правоохранителите и териториалната отбрана" продължават да "откриват и неутрализират диверсанти".

Както съобщихме по-рано, на хората, живеещи в Киев, е наредено да останат на закрито до понеделник, като властите предупреждават, че всеки, който се осмели да излезе, „ще бъде смятан за член на саботажни групи на врага“.

Още по темата

Продуцентката на Би Би Си Кати Лонг каза, че неделният ден е започнал студено и тихо в Киев. Полицията, военните и въоръжените доброволци са единствените хора, които се виждат по улиците.

В съобщението в своя Telegram канал в неделя Кличко каза, че от началото на руската инвазия 9 цивилни са били „загубени или убити“ в Киев, включително едно дете. Съобщава се, че руските сили са в покрайнините на града от петък, като в Киев се чуват обстрели и стрелба, съобщи БГНЕС.

Вторият по големина украински град Харков е под контрола на украинските сили, заяви днес областният управител Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.

"13:14 Харьков под контролем украинской армии.", гласи съобщение на областния управител Олег Синегубов, цитирано от украински сайтове. Сутринта там навлязоха руски части и се съобщаваше за водени боеве. 

Военните, полицаите и местната отбрана продължават прочистването на града от врага, заявява още Синегубов. Той твърди, че руските части зарязват по пътя си бойната техника и се предават на групи от по 5-10 човека.

"Само като видят и един представител на въоръжените сили на Украйна - предават се", са били думите на губернатора на Харков.

Синегубов увери в социалните мрежи че в момента тече кампания по „елиминиране на враговете в града“, съобщи БТА.

Няколко часа по-рано той бе съобщил, че руската армия е пробила и че се водят боеве по улиците на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Каква я мислехме,каква стана?Историята си прави шеги.През 1941г.Германия е убедена,че ще завладее Съветския съюз за три месеца.Всички знаем как завърши тази илюзия.Сега Русия си въобразява,че ще завладее Украйна за три дни.Ще последва съдбата на Германия.Учебника по история трябва да се чете внимателно.
231
2
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Не грешиш. Македонците ще се справят още по - добре от нас. Ще пратят подводницата "Потъник" и изстребителити "Кьорав сокол 2" и край с Украйна е свършено.
230
14
 
13
 
! Отговори
До 253 преди 2 години
Предават се , защото не искат да се бият , не искат да се бият , защото лудия е накарал генералите да ги излъжат , че отиват на учение. Никой не казва , че руснаците са страхлив и слаби войници , но поне повечето от тях имат някаква чест. Това са млади момчета на по 18 , 20г. ти как би реагирал на тяхно място ако те излъжат така. В прочем това е стария номер. По същия начин нашите главнокомандващи са били принудени да лъжат, че това е учение в Одеса, когато сме пратили контингент в Чехословаки
229
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудото кремълско джудже губи войната.
228
4
 
9
 
! Отговори
Сълза и смях преди 2 години
Сълзи на умиление мокрят лицето ми. Групи от по 5-10 души щом видят дори един фашага и тичат да се предадат.
227
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 253. Нали знаеш кои са най-големите лъжци? Захарова, 15 февруари "Само луд или болен мозък може да си мисли, че Русия ще нападне Украйна".
226
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на украинците. А за руските войници това безумие на оня откачалки в Кремъл най-доброто е да поискат убежище на запад.
225
7
 
20
 
! Отговори
добре преди 2 години
След като няма днес, как представиха като руски танк една украинска стрела-10, която прегази автомобил в Киев преди два дни? Пълни е с фейк новини, които обвиняват само Русия. Днес гледах как украинци си се убиват смятайки, че машината е руска. Раздадоха автомати на всякакви и сега берат плодовете.
224
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От САЩ са обявили, че всеки предал се Руски войник получава работна виза за САЩ и зелена карта. От тогава Руската армия значително почна да изчезва от Украйна.
223
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха! Сериозно! Руснаците само като видели представител на местните власти и веднага се предавали! И лъжите трябва да не прекрачват определени граници, щото лъжците стават смешни.
222
9
 
21
 
! Отговори
Слава Украини преди 2 години
По последни данни,от достоверен източник. Зеленски е превзел Кремъл,и е пленил Путин,в момента отправя заплахи към сащ.славя героям,слава украйна,слава бандеров.
221
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинчо няма полезен ход вече, а оттук нататък идва началото на края на Раша.
220
14
 
18
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
A нашите български комунисти начело с ,,Възраждане", , Нинова и Радев как са? Подготвят ли топъл хляб със сол за посрещане на др. Путин?
219
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е пътник... ще го свалят руснаците
218
6
 
10
 
! Отговори
натовски глупак преди 2 години
то бива лъжи ама баш толкова не бива -само като видели извънземнит еукраинци се предавали -хахха
217
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бронираната машина, която смачка автомобила с хората в него в Киев нали беше руска? А сега - руски войски в Киев няма. Кое от двете е вярно?
216
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия Украинци що така бият непобимата Руска армия-освободителка? Може би не са разбрали, че всъщност Путин ги освобождава от неонациския режим.
215
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудото кремълско джудже губи войната. Украинските сили владеят Харков и Киев.
214
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харков не беше ли с около 50% руско население? Що не посрещнаха путлеристите с хляб и сол, а ми с куршуми?
213
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин беше изоставен от всичите си съюзници. Дори Орбан се обърна срещу него. Лудото кремълско джудже е пътник.